29 de maig del 2011

Acta assemblea 27/5/11

ACTA ASSEMBLEA 27.05.11
Assistents: 75-80 persones
 Lectura del manifest
 Lectura de l’acta de l’última assemblea (del diumenge 22 de maig)
 Informes de les diferents comissions
- Comunicació: tenim facebook, blog, twitter i també fem difusió de pancartes a la plaça. Pel que fa a la coordinació amb altres entitats no se sap gaire, i amb les altres acampades està en procés: avui es proposarà la possibilitat d’una comissió nova que s’ocupi d’aquest tema. Ens hem coordinat poquet. Ja tenim WIFI
- Activitats: La Rúa ha estat l’activitat estrella, la resta d’activitats massa dirigides a nens, participació baixa però valoració positiva. S’exposa la voluntat de fer activitats centrades en adults, tot i que que podriem deixar un espai amb material de ludoteca. S’han de dur a terme debats més concrets amb experts que ens formin-informin.
- Continguts: s’han anat coordinant virtualment. Dimarts i dimecres es van dur a terme debats; s’estan recollint les aportacions i s’estan ordenant i el.laborant. S’ha parlat de participació ciutadana (plens, associacionisme…)  i habitatge (debat que va derivar en el tema de la banca). Proposen l’activitat de “documentals a la fresca”, passi de documentals amb fòrum posterior. Aquesta setmana comencem amb “obsolescencia programada” i debat sobre consum.
- Infraestructura: es demana que de cada comissió surti una persona responsable per coordinar-nos amb el tema de material.
à Presa de decisions:
- Es proposa la creació d’una comissió de coordinació amb altres indignats. Es presenten voluntaris en Dani, en Federico i en Guillem. S’aprova per consens.
- Es proposa la creació d’una figura de representant de cada comissió. S’aprova per consens i es deixa en mans de les comissions escollir-lo.
- Es discuteix si al Facebook d’Indignats hem de deixar entrar partits polítics. La majoria de gent creuc que no, però també hi ha veus que diuen que aleshores tampoc hem d’acceptar entitats: només persones a títol individual, que és de la manera com cadascú participa en l’assemblea. Les associacions, però, si que poden participar amb col·laboracions concretes. S’aprova per consens que no s’acceptaran ni partits polítics ni entitats, i que els que ja estiguin acceptats s’esborraran, previ mail explicatiu.
- S’explica que Radio Sant Quirze va convidar als membres de l’assemblea a participar en un debat dimecres de la setmana vinent. Es discuteix si la persona que hi vagi ho ha de fer com a portaveu o a títol individual. Finalment es presenten com a voluntaris la Berta, en Guillem i l’Isaac i es decideix que hi aniran com a representants per transmetre el manifest i les idees bàsiques de l’assemblea però que la resta d’opinions les faran a títol individual, deixant ben clara aquesta idea.
- Es planteja la possibilitat de recollir firmes de suport, i es debat en suport a què: al manifest, a l’acampada? S’aprova per consens que es recolliran firmes en suport a l’acampada igual que en la resta de poblacions.
- Finalment es debat què hem de fer amb els mínims que ens arriben de Sol i Plaça Catalunya. Hi ha gent que opina que hauríem de donar-ne un suport simbòlic, però d’altres pensen que no és tan fàcil posar-nos d’acord en tots els mínims i que n’hauriem d’elaborar de propis. Sense acabar de posar-nos d’acord la comissió de continguts proposa estudiar una mica els mínims que tenim i fer alguna proposta més concreta.
 Es fa una valoració positiva de la setmana: ha faltat una mica de participació a les activitats però la valoració és molt bona. La gent que hi ha dormit durant la setmana diu que és dur però que estem aprenent a treballar a la plaça. D’altra banda es proposa fer horaris perquè estigui coberta la presència a la plaça durant tot el dia. Molta gent opina que el moviment ha de seguir però que es necesita més gent per no cremar-se
 Pel que fa als plantejaments de futur, es proposa deixarla discussió d’aquest tema pel diumenge a l’assemblea.
 Es convoca la pròxima assemblea per diumenge 27 de maig a les 7 de la tarda.
 Per acabar, en Joan Fernández ens comunica informació d’última hora de l’assemblea de Barcelona: s’ha demanat la dimissió de Felip Puig, que els mossos i la nacional vagin sempre identificats, que s’anima a continuar a barris i pobles per descentralitzar, i que l’acampada continua mínim fins diumenge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada